Stutteri Hesselholm

Tilbage til forsiden 

De fleste billeder på denne side er venligst udlånt af Highland Pony folk i GB.

 

 

 

Highland Ponyer skal helst ligge i størrelser fra 132-148 cm, jeg har dog set flere eksempler på over 150 cm. Alle farver er tilladt, dog ikke broget. Vildheste farver er de mest normale farver. Derfor ser man ofte mitsol, ål og halefjer ligesom zebrastriber kan forekomme. Aftegn er et levn fra en forædling og accepteres derfor ikke, kun en lille stjerne kan få lov til at passere.

 

 

De er på et tidspunkt forædlet med bl.a. spanske heste og har dermed fået et meget barokt udseende. Dette gør dem fx til yderst velegnede til klassisk ridning.

 

 

Highlændere har et roligt temperament, men er samtidigt meget arbejdsvillige, selvgående og kan bruges til alt. Derfor ses de også rigtig meget i alle former for hestesport i Skotland og England. De knytter stærke bånd til deres mennesker og vil under de rette forhold gøre alt, hvad de kan for at behage.

 

 

Da de stammer fra det Skotske højland, er de meget nøjsomme og kræver derfor ikke andet vinterfoder end hø. Det betyder endvidere, at de får en stor og kraftig vinterpels med underuld, der gør, at de ligesom Islænderen kan bo udendørs hele året. Derfor ser man helst ikke, at man trimmer en Highland Pony. De skal helst stå med lang man og hale og med silkeblødt hovskæg på bagsiden af benene.

 

  

 

De er meget stærke og sikre på benene og bliver stadigvæk brugt til at bære skudte krondyr ned fra højlandet. Disse krondyr kan veje over 200 kg og dertil skal man så lægge den specielle sadel, der også er ret tung. Selvom det er en pony, føler man sig som voksen, ikke for stor til at ride dem, da de faktisk har en hestekrop med pony ben. Dette gør at de nok aldrig kommer på OL-plan i nogen disciplin, men må nøjes med, at være en god, køn, venlig, klog og arbejdsvillig pony, som kan rides af alle.

 

 

Highland Ponyen bliver ofte brugt til krydsnings avl, da føllene næsten altid arver racens gode sind og arbejdsvillighed. Dette kan måske være grunden til, at der på verdensplan, kun er ca. 2000 avlshopper tilbage af denne race.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

highlandpony.dk © 2006 • Siden er opdateret den 24/7-07• Kopiering fra siden er ikke tilladt